Den internationale Brødremenighed

Image
Besøg hos ny Brødrekirke i Burundi i Arika. Foto: Jørgen Bøytler

Christiansfeld Centret sætter fokus på Brødremenigheden i et internationalt perspektiv

Gennem særudstillingen ”Jørgens Rejser”, der stiller skarpt på præst Jørgen Bøytler og hans omfattende internationale arbejde i Brødremenighedens tjeneste samt ved lanceringen af en ny guidet tur ”Christiansfeld og den store verden”, sætter Christiansfeld Centret i denne sæson et særligt fokus på Brødremenigheden i et internationalt perspektiv.

Vi har set frem til at lancere de to satsninger her til sommer, som begge sætter fokus på Brødremenigheden i en international kontekst. Christiansfeld har altid, trods sin beskedne størrelse, været en by med udsyn og mange internationale relationer”, - siger Birgitte Lamp, Leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager.

Særudstilling: Jørgens Rejser – en livsrejse og en verdensrejse

Christiansfeld Centret kan i juni åbne særudstillingen ”Jørgens Rejser”. En udstilling der fokuserer på Brødremenighedspræsten Jørgen Bøytler og hans omfattende internationale arbejde i Brødremenighedens tjeneste. Udstillingen består af en blanding af tekster, citater, fotos og genstande fra Jørgens mange rejser og oplevelser rundt om i verden. Hør bl.a. om Jørgens tid som tømrer i Afrika og hans rolle som generalsekretær for den verdensomspændende Brødrekirke. Særudstillingen tager dig med på en rejse rundt om i verden og på en personlig livsrejse med Jørgen Bøytler.

Brødremenigheden i Christiansfeld er del af en global menighed, der er spredt ud over hele verden. En international menighed, der allerede få år efter sin etablering af sin første by, Herrnhut i sydøstlige Tyskland, spredte sig til Holland, Afrika, Amerika, Grønland, De Vestindiske Øer, Rusland og naturligvis Sønderjylland med grundlæggelsen af Christiansfeld i 1773.

Udstillingsåbning:

Udstillingen åbnes fredag den 21. juni kl. 14.30 i Christiansfeld Centret, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld. Alle er velkomne til at deltage – der vil være åbningstaler og lidt godt til ganen.
Udstillingen er herefter åben i perioden 22. juni 2019 – 26. januar 2020 i Christiansfeld Centrets normale åbningstider.

Ny byrundvisning: ”Brødremenigheden og den store verden”

Christiansfeld Centret kan også tilbyde en ny guidet rundvisning, der tager udgangspunkt i Brødremenighedens internationale arbejde. Oplev Christiansfeld fra en ny vinkel, når du med Christiansfeld Centrets guider ser steder i den historiske bydel, der emmer af historier om Christiansfeld og Brødremenigheden set i et globalt perspektiv. Med udgangspunkt i huse, steder, gravsten og genstande på museet fortælles historien om Brødremenighedens internationale arbejde – før og nu.

Byrundvisningen afsluttes med besøg på Brødremenighedens Museum, hvor man efter en kort introduktion, har mulighed for at gå rundt på egen hånd.

Turen varer 1½ time og udbydes hver torsdag kl. 13.00 sommeren over (uge 26 - 35). Turen har en længde på 2,5 km.
Pris: 60 kr. pr. person. Børn under 18 år er gratis.
Turen kan også bestilles som privat tur. Pris: 1.000 kr. v/25 pers.

For yderligere information kontakt venligst:

Birgitte Lamp
Leder af Christiansfeld Centret & UNESCO site manager
Tlf.: 7979 6364 / 2113 7549
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Udskriv   Email